Incredible South Australia 7 - Reisverslag uit Victor Harbor, Australië van Ruud Kersten - WaarBenJij.nu Incredible South Australia 7 - Reisverslag uit Victor Harbor, Australië van Ruud Kersten - WaarBenJij.nu

Incredible South Australia 7

Door: Ruud Kersten

Blijf op de hoogte en volg Ruud

30 Januari 2017 | Australië, Victor Harbor

Woensdag 25 januari,
We gingen met een taxi naar onze huurauto toe, we waren er rond 9.00 uur en toen moesten we zien op de M1 te geraken en dat viel niet mee. Wordt niet echt goed aangegeven hoe naar de M1 moest rijden, dus we probeerde zo goed mogelijk naar de straatnamen te kijken en dat is in Melbourne niet echt eenvoudig. We reden dus ook verkeerd en na goed een uur rijden zagen we opeeens het bordje M1 met de plaats waar we naar toe moesten. We reden naar het havenplaats Geelong en vanaf hier gegint de Great Ocean Road, een hele mooie weg langs de kust van zuid Australie, men zegt dat deze weg tot een van de mooiste kustwegen van de wereld behoord. In het plaatsje zelf reed Peter in een politie fuik en hier moest hij een alcohol blaastest doen, wonder boven wonder mocht hij doorrijden, haha. Eind van de middag kwamen we bij ons overnachtings plaats Apollo Bay aan en daar nog een mooie wandeling over het strand gemaakt. We sliepen in een zeer luxe cottage en de eigenaren waren hele vriendelijke mensen. Hier aten Peter en ik voor het eerst in een restaurant kangaroe gerecht.
Donderdag 26 januari,
We vertrokken na een lekker ontbijt richting Port Fairy, onderweg zijn we op aanraden van de eigenaren van het hotel, 2x een oerbos ingeweest voor een zeer mooie wandeling. De andere hoogte punten moesten nog komen, mooie vergezichten over het water met rotsformaties en natuurlijk de wereld beroemde Twelve Apostles, Lord Arch `gorge, London Bridge. Port Fairy is een leuk vissersplaats met mooie historische gebouwen. We sliepen mooi hotel en s’avonds heerlijk bij de chinees gegeten, is weer wat anders dan steaks en hamburgers, haha.

Vrijdag 27 januari
Vandaag na heerlijk relax opstaan zijn we vertrokken naar Halls Cap, dit plaatsje lig in het Grampians National Park, is een van de populairste parken van Australie. Haha dat zagen we niet tijdens het rijden ernaar toe, was heerlijk rustig en relaxed rijden ernaar toe. Onderweg zijn we er nog uit geweest voor een korte en moois wandeling, we zagen vlakbij ons een slang over de grond gaan, de tijger slang, behoort tot de 10 meest gevaarlijke slangen van de wereld. Bij aankomst bij ons hotel, hebben we de koffer naar onze wederom mooie kamer gebracht en zijn gelijk op pad gegaan voor een tweetal korte wandelingen in de buurt. s’Avonds hebben Peter en ik een tafel in het hotel gereseveerd en gaan we lekker eten met een potje bier erbij, denk wel 2 de man. Was vandaag na Sydney een zeer warme dag, de temperatuur bleef steken op 29 graden. Morgen zijn we ook nog hier en gaan dan want mooie grotere wandelingen maken.
Ps: Tijdens ons diner kwamen opeens 5 kangaroes voor het raam zitten en begonnen heerlijk van het gras te eten. Ik had alle tijd om ze op de foto te nemen. En dat was nog niet alles, er kwam ook nog een ijsvogel en die zat zich heerlijk vol te eten aan hagedissen. Wij zagen ze niet, maar de heer of dame had zeer scherpe ogen, er kwam nog een mooi gekleurde papagaai ff aanvliegen. Dan kunnen jullie wel voor stellen dat wij daar een zeer mooi plekje hadden tijdens het eten. Na afloop hebben we onze camera’s gehaald en op een groot veld liepen diverse kangaroes met daartussen herten. Onze dag kon niet meer stuk, ook mede dat we mooie witte kakatoes zagen(ook tekent van Swiebertje, malle pietje) en deze op de foto konden vastleggen.

Zaterdag 28 januari,
We stonden deze keer voor ons doen wat later op, 8.15 uur en namen een heerlijk ontbijt. Daar zaten ook twee Belgen en we kwamen aan de praat na tijdens en na het ontbijt, een van de twee was al 3 keer eerder in Australie geweest. Deze bleef maar verhalen vertellen, haha we kwamen niet van hem af. De andere belg zei al tegen me, we kunnen beter vanavond verder gaan, dus op een goed moment zei Peter we gaan en buiten een versnelde pas naar onze kamer. We gingen op pad en als eerste gingen we een mooie en pittige door de grand canyon. Ja was een super mooie route, maar best zwaar, over rotsen klauteren, constant klimmen, door nauwe doorgangen, temperatuur was vandaag 32 graden. Maar het eindpunt, een mooie vergezicht, was absoluut de moeite waard. Het dalen ging zeker niet sneller, je moest steeds goed opletten waar je je voeten neerzette. Hierna gingen we naar een zeer mooie waterval toe, onderweg zeiden we al tegen elkaar dat we geen lange heftige wandeling zouden gaan ondernemen. Hoor jullie al denken, wat een watjes, haha. Moet zeggen dat gaan de vakantie de moeheid toch wel in je benen gaat zitten, we lopen iedere dag best wel wat kilometers en vaak toch best wel best pittig. Het uitzicht op de waterval was erg mooi en daarna nog wat andere kleinere watervalletjes gezien. Daarna lekker naar onze kamer gereden en daar onze verdiende koud biertje gedronken, dat eerste koude slokje, hmmmmmmmmmmmmmm. Morgen vertrekken we hier en gaan naar het plaatsje Naracoorte.

Zondag 29 januari.
Na een heerlijk ontbijt vertrokken we richting Naracoorte, onderweg een kleine wandeling gemaakt. Vandaag hadden we afgesproken om geen lange of zware wandeling te maken, om ons lichaam wat rust te gunnen. Plaatsje Naracoorte stelde niet veel voor, net als veel andere plaatsen is hat s’avonds redelijk uitgestorven en zijn veel kleine restaurants dicht. Maar waar we overnachten, alweer super, weer een mooie zeer grote cottage, haha ieder een eigen slaapkamer met eigen douche.

Maandag 30 januari,
Vanmorgen voor Peter een ontbijtje klaar gezet( haha lijken wel een stel), eigenaar had het ontbijt voor ons als in de koelkast gezet. Na het ontbijt vetrokken we naar het plaatsje Victor Habor, een mooi klein plaatsje aan de kust, dichtbij kangaroe eiland, waar we morgen naar toegaan en daar 1 nacht slapen. We gaan zo een mooie wandeling door het stadje maken en via een lange loopbrug naar een eiland. Deze loop je met een uur rond, wie weet spotten we nog enkele dieren, waaronder de dolfijn of mooie vogels.

Groeten van ons twee, Peter en Ruud

• 31 Januari 2017 - 16:02

Anita:

leuk verslag om te lezen . Zal straks weer wennen zijn aan de temperatuur hier. Gelukkig vriest het nu hier niet meer. geniet nog van jullie laatste week.